Jednoduchý recept

Indická chlebová placka

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64918

Ingredience

7 g Instantní droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 057kJ
25% Sacharidy 91 g
9% Tuky 7 g
20% Sodík 391 mg
25% Bílkoviny 14 g

Indická chlebová placka postup přípravy receptu:

1

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme z nich těsto. Necháme ho hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.

2

Poté vytvoříme 8 bochánků (každý cca 250 g) z těsta, a vyválíme je na kruh o průměru 15 cm, asi 1 cm tlustý. Necháme 15 minut kynout.

3

Poté každou placku opečeme nasucho na pánvi - dohněda z každé strany.

4

Před podáváním necháme vystydnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept