Indický letní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický letní salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64920 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule červená |
2 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Dijonská hořčice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Máta |
3 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
7 g | Pepř černý mletý |
10 ks | Ředkvička |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 139,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 71,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Majonéza, Máta, Ocet vinný, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indický letní salát postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a nastrouháme do mísy, smícháme s na plátky nakrájenými ředkvičkami a kostičkami cukety. Nakonec přidáme i na jemno nakrájenou cibuli. Vše promícháme spolu s nasekanými mátovými listy. |
2 | Vinný ocet vyšleháme s dijonskou hořčicí, majonézou a olivovým olejem. Přelijeme tím salát. Osolíme a opepříme. |
3 | Ihned podáváme. |