Indická cizrnová polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická cizrnová polévka se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64922 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Garam masala |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
850 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 577,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 196,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Fazolové lusky zelené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická cizrnová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Po dvou minutách přidáme garam masala a po další minutě vývar a mrkve nakrájené na kostičky. Povaříme 10 minut. |
2 | Přidáme cizrnu. Prohřejeme a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. |
3 | Přidáme zelené fazolky a 3 minuty povaříme. |
4 | Můžeme podávat. |