Štěrbák s olejem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák s olejem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64926 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Štěrbák zahradní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbák s olejem postup přípravy receptu:
1 | Vrchní listy salátu odstraníme, křehké střední listy dobře omyjeme a necháme okapat. |
2 | Salát rozkrojíme vždy na 4 podélné kousky a dáme do salátové mísy. |
3 | Přelijeme zálivkou umíchanou z oleje, octa, hořčice, soli a pepře. |