Křupavé cibulové kroužky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé cibulové kroužky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6493 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko - podmáslí |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 232,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 72,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé cibulové kroužky postup přípravy receptu:
1 | Vyšleháme podmáslí, vejce, prášek do pečiva a mouku, vmícháme jemně nasekanou hladkolistou petržel a sůl. |
2 | Cibulové kroužky asi 1,5 cm silné namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatohněda a křupava. |
3 | Na ubrousku necháme okapat. |
Poznámka
Podáváme s křenovou majonézou, jako přílohu k masům, s bramborovou kaší nebo samostatně.