Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 64931

Ingredience

2 špetka Cukr krupice
25 g Droždí
4 polévková lžíce Majolka
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1,5 kávová lžička Sůl
Na posypání
1 polévková lžíce Mák - semena
1 kávová lžička Sůl hrubozrnná
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 939kJ
18% Sacharidy 65 g
20% Tuky 15 g
59% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Žemle postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Do mísy prosejeme mouku, vprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vsypeme cukr, přilijeme dvě lžíce vlažného mléka, poprášíme moukou, promícháme a necháme vykynout. Poté po okraji mísy nasypeme sůl, vmícháme ostatní suroviny a vypracujeme hladké a pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut kynout.

3

Z vykynutého těsta tvoříme bochánky, klademe na plech a necháme asi 30 minut kynout. Vykynuté bochánky nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, hrubozrnnou solí a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept