Brumík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brumík
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64932 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
170 g | Cukr krystal |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pudink vanilkový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Na namazání | |
---|---|
3 polévková lžíce | Nutella |
Na formu | |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 232g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 580,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Nutella, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pudink vanilkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brumík postup přípravy receptu:
1 | Formu medvídka vymažeme rozpuštěným máslem a po ztuhnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C. |
2 | Žloutky v míse utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme olej a horkou vodu a dobře ušleháme. Poté vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pudinkem, citronovou kůru a vanilkovou tresť. |
3 | Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Část těsta obarvíme kakaem a vlijeme ji do pacek, čumáku, bříška a oček formy. Poté do formy vlijeme zbylé těsto. |
4 | V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zchladlého medvídka vyklopíme, necháme zcela vychladnout, podélně rozřízneme, natřeme nutellou, přiklopíme a podáváme. |