Čerstvý papájový sambal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvý papájový sambal
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6496 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Papaya |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 335,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Papaya, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvý papájový sambal postup přípravy receptu:
1 | Z papáji odstraníme semínka a nasekáme ji najemno. Smícháme s nasekanou cibulí, najemno posekaným koriandrem, rybí omáčkou a cukrem. Pokapeme limetovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. |
2 | Salsu podáváme chlazenou nebo při pokojové teplotě ke grilovanému masu. |