Formanská vepřová panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Formanská vepřová panenka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64961 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
2 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 911,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 211,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Formanská vepřová panenka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji a vyjmeme na nahřátý talíř. |
2 | Do výpeku přidáme sterilované zelené fazolky, přilijeme kečup, přisolíme a ochutíme prolisovaným česnekem. Vše chvíli restujeme. |
3 | Restovanou směs rozdělíme na pĺátky panenky a každou porci posypeme nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky.