Povidlové pavézky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlové pavézky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64966 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr skořicový |
250 ml | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
6 polévková lžíce | Povidla švestková |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 35,5mg |
Vláknina | 997,6mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Povidla švestková, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlové pavézky postup přípravy receptu:
1 | Žemle podélně rozkrojíme, silně potřeme švestkovými povidly a přiklopíme. |
2 | Připravené žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a potom obalíme ve strouhance. |
3 | Žemle smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru. |
Poznámka
Podáváme s čajem nebo s bílou kávou.