Dušené kedlubny se smetanou a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kedlubny se smetanou a koprem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64968 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 272,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 424,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kedlubny se smetanou a koprem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na másle podusíme očištěné, na nudličky nakrájené kedlubny. Osladíme je a osolíme. |
2 | Měkké kedlubny zahustíme zakysanou smetanou a zaprášíme hladkou moukou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nasekaný kopr. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.