Ovocné želé z džusu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné želé z džusu
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Aleisa |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (63%) |
ID receptu: | 64970 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
600 ml | Džus multivitamínový |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
23 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 305,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus multivitamínový, Olej rostlinný, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocné želé z džusu postup přípravy receptu:
1 | Zhruba v polovině odměřeného džusu necháme 15 minut nabobtnat práškovou živočišnou želatinu. Pak ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme, ale teplota nesmí přesáhnout 60°C. Jde to velice dobře i u nižší teploty. Pak ji necháme trochu zchladnout a smícháme se zbytkem studeného džusu. |
2 | Silikonovou formu vevnitř velmi jemně přetřeme olejem, přebývající odstraníme ubrouskem. Do formy nalijeme prochladlou směs, vložíme do chladničky a necháme několik hodin důkladně ztuhnout. |
Poznámka
Na výrobu tohoto želé jsem použila silikonové plato na bábovičky, kde jedna bábovička má objem 100 ml. K dostnání je v tomto e-shopu: http://www.vsenavareni.cz/silikonova-forma-na-6-mini-babovek-silikomart Bábovičky na talíři podáváme a dozdobíme dle své fantazie. Chutnají např. s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou, můžeme přidat ještě nějakou sušenku. Jsou velmi osvěžující. Pokud je džus hustější a obsahuje více dužiny, tak můžeme malinko snížit množství želatiny. Použít můžeme jakýkoliv ovocný džus, dle obliby. Používám práškovou želatinu živočišného původu.