Makrela v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela v mrkvi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Makrela - filety |
4 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 558,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 312,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Makrela - filety, Olej rostlinný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Porce makrely pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. |
2 | Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mrkev a mícháme bez podlití. Když mrkev změkne přimícháme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce makrely, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti přisolíme. |
Poznámka
Podáváme teplé i studené.