Zapékaný patizon s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný patizon s uzeným masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Patison |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Uzené maso vařené |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 239,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 642,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Patison, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný patizon s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na nudličky nakrájenou polovinu očištěného patizonu. Krátce orestujeme, přidáme nadrobno nakrájené uzené vařené maso, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Promícháme, přidáme česnek utřený se solí a opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku a posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou. |
2 | Pokrm zapékáme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |