Hejk zapečený se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hejk zapečený se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Hejk |
250 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 344,6mg |
---|---|
Cholesterol | 75,1mg |
Draslík | 6,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 8,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hejk zapečený se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hejka omyjeme, osolíme a okořeníme oreganem. |
2 | Do zapékací mísy rozložíme nakrájené máslo, vsypeme mraženou zeleninu a navrch položíme připravenou rybu. Podlijeme trochou vody. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s petrželkovými nebo pažitkovými bramborami.