Sladké patizonové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké patizonové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64978 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
300 g | Patison |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 173,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké patizonové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme celá vejce s máslem a cukrem do pěny. Přidáme očištěný, jemně nastrouhaný patizon a vmícháme mouku s práškem do pečiva. |
2 | Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. |
3 | Po vychladnutí moučník potřeme rybízovou zavařeninou a posypeme strouhaným kokosem. |
4 | Nakrájíme na řezy a podáváme. |