Jablečný salát s červenou řepou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný salát s červenou řepou a křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64984 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Červená řepa sterilovaná |
500 g | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
100 g | Křen |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 835kJ
9% Sacharidy 31 g
11% Tuky 9 g
15% Sodík 296 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 400,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 153,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Jablka, Jogurt bílý, Křen, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečný salát s červenou řepou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka nastrouháme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou sterilovanou řepu, mírně osolíme a vmícháme očištěný, nastrouhaný křen. |
2 | Vše zalijeme bílým jogurtem smíchaným s majonézou. |
3 | Salát necháme před podáváním chvíli rozležet v chladu. |