Artyčoky zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky zapečené se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65005 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 320,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 108g |
Vitamín A | 412,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat na sítu. |
2 | Okapané artyčoky zakapeme rozpuštěným máslem a obalíme je v nastrouhaném sýru. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a v troubě zprudka zapečeme. |
3 | Zapečené artyčoky posypeme natvrdo uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou. |
4 | Ihned podáváme. |