Jednoduchý recept

Artyčoky zapečené se sýrem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65005
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Artyčoky
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 644kJ
30% Sacharidy 107 g
57% Tuky 43 g
71% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 49 g

Artyčoky zapečené se sýrem postup přípravy receptu:

1

Artyčoky uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat na sítu.

2

Okapané artyčoky zakapeme rozpuštěným máslem a obalíme je v nastrouhaném sýru. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a v troubě zprudka zapečeme.

3

Zapečené artyčoky posypeme natvrdo uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept