Flíčky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65013 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
140 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny flíčky |
140 g | Tuk Hera jedlý |
500 ml | Voda pitná |
Na vymazání zapékací mísy | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 163g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 252,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Těstoviny flíčky, Tuk Hera jedlý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | V misce utřeme rostlinný tuk s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme uvařené flíčky, oloupaná, nastrouhaná jablka, omyté rozinky, citronovou kůru a přilijeme mléko. Vše dobře promícháme. |
3 | Směs vlijeme do vhodné zapékací mísy a povrch poklademe kousky másla. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut. |