Kuře na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
70 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 567,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 420,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře osolíme a vložíme do pekáčku. Podlijeme naběračkou piva, naběračkou oleje a přidáme na plátky nakrájené máslo. |
2 | Kuře pečeme za občasného podlévání šťávou z pekáčku asi 80 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže. Můžeme použít světlé i tmavé pivo.