Zapečené brambory s masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s masem a zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65015 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
500 ml | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso pečené |
Na vymazání | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 131,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pórek, Vepřové maso pečené, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Promícháme je s očištěným, na kolečka nakrájeným pórkem, osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. |
2 | Na brambory s pórkem rozložíme plátky pečeného vepřového masa a sterilované lečo. Poprášíme mletou paprikou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Lečo můžeme obměnit čerstvými houbami.