Sýrové čtverhránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové čtverhránky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65022 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Amonium |
10 polévková lžíce | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
80 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
Na potření a posypání | |
---|---|
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 35,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tuk Hera jedlý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové čtverhránky postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozpustíme amonium (cukrářské droždí). Do osolené mouky rozdrobíme tuk, přilijeme mléko s amoniem, přidáme vejce a zaděláme vláčné těsto. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný asi 5mm, potřeme bílekm a bohatě posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Plát potom nakrájíme rádýlkem na čtverečky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. |