Kuřecí biryani – zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí biryani – zapečené
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
200 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Kari pasta |
600 g | Kuřecí prsa |
600 g | Kuřecí stehna |
300 g | Květák |
5 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže Basmati |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 113,5mg |
Draslík | 915,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna konzervovaná, Jogurt bílý, Kuřecí stehna, Květák, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Kuřecí prsa, Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí biryani – zapečené postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou. |
2 | Rýži uvaříme podle návodu. |
3 | Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt. |
4 | Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C. |