Jednoduchý recept

Kuřecí biryani – zapečené

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65023

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
200 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Kari pasta
600 g Kuřecí prsa
600 g Kuřecí stehna
300 g Květák
5 polévková lžíce Mandle plátky
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
700 ml Vývar drůbeží
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 300kJ
9% Sacharidy 34 g
26% Tuky 20 g
36% Sodík 720 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kuřecí biryani – zapečené postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.

2

Rýži uvaříme podle návodu.

3

Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.

4

Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept