Kedgeree II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedgeree II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65028 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička sušená |
2 ks | Cibule bílá |
1 ks | Cibule červená |
4 ks | Kardamom |
14 ks | Kari listy |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
175 g | Losos uzený |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | řepkový olej |
280 g | Rýže Basmati |
1 ks | Skořice celá |
7 g | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 797,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Kardamom, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Losos uzený, Olej slunečnicový, Skořice celá, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kari listy, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, řepkový olej, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibule bílá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kedgeree II postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout. |
2 | Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme. |
3 | Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut. |
4 | Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo. |
5 | Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo. |
6 | Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny. |
7 | Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou. |