Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65028
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Chilli paprička sušená
2 ks Cibule bílá
1 ks Cibule červená
4 ks Kardamom
14 ks Kari listy
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
175 g Losos uzený
50 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce řepkový olej
280 g Rýže Basmati
1 ks Skořice celá
7 g Sůl
350 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 045kJ
19% Sacharidy 69 g
46% Tuky 35 g
42% Sodík 836 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kedgeree II postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.

2

Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.

3

Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.

4

Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.

5

Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.

6

Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.

7

Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept