Zvolna pečený rajčatový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvolna pečený rajčatový salát
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6503 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 ks | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 308,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Med včelí, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvolna pečený rajčatový salát postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Na pečicí plech vyskládáme rozpůlená rajčata řeznými stranami dolů. Na každé rajče položíme kolečko česneku. Pokapeme medem, octem a olejem. Ochutíme pepřem a solí. |
3 | Pečeme cca 60min, dokud rajčata nezměknou. |
4 | Poté je vyjmeme, posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme olejem a octem a necháme vychladnout. |
5 | Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě. |