Kořeněný pečený vepřový bok - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný pečený vepřový bok
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Koření Staročeské |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
2 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 840,0mg |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 356,9mg |
Vláknina | 105,0mg |
Vitamín A | 19,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřový bok, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Staročeské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný pečený vepřový bok postup přípravy receptu:
1 | Libovější vepřový bok vcelku osolíme a po všech stranách potřeme prolisovaným česnekem a kořením. |
2 | Maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 1 hodinu. |
Poznámka
Podáváme s křenem a hořčicí nebo s bramborovými knedlíky a se zelím.