Květákovo-cizrnový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákovo-cizrnový pilaf
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65040 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
350 g | Květák |
50 g | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 g | Rýže Basmati |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 695,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 291,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna konzervovaná, Koriandr čerstvý, Květák, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Mandle plátky, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákovo-cizrnový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Cibule nakrájíme na plátky. Opečeme je na oleji. Po pěti minutách vmícháme kari pastu a po minutě i rýži, květák a slitou cizrnu. Pořádně zamícháme. |
2 | Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme nasucho opražené mandle. |
3 | Podáváme posypané koriandrem. |