Tandoori cejn - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tandoori cejn
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cejn velký |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Limetka |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 202,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 267,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Kurkuma, Limetka, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Garam masala, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tandoori cejn postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje. |
2 | Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje. |
3 | Z limetky vymačkáme šťávu. |
4 | Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér. |
5 | Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce). |
6 | Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla. |