Jednoduchý recept

Tandoori cejn

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65043
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cejn velký
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kurkuma
1 ks Limetka
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Olej slunečnicový
7 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 902kJ
3% Sacharidy 12 g
62% Tuky 46 g
68% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g

Tandoori cejn postup přípravy receptu:

1

Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje.

2

Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje.

3

Z limetky vymačkáme šťávu.

4

Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér.

5

Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce).

6

Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept