Syllabub z manga a kardamomu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syllabub z manga a kardamomu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65045 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
85 g | Cukr moučkový |
10 ks | Kardamom |
2 ks | Limetka |
4 ks | Mandlová pusinka |
4 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
570 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 836,1mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kardamom, Limetka, Mango, Máta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandlová pusinka, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syllabub z manga a kardamomu postup přípravy receptu:
1 | Mango oloupeme a zbavíme pecky. Nakrájíme je na jemno. Poté je rozmixujeme na pyré. Rozdělíme je do osmi sklenic. |
2 | Limetky vymačkáme a nastrouháme z nich kůru. |
3 | Z kardamomu odstraníme semínka. Ta rozmixujeme na prášek a smícháme ho s limetkovou šťávou a kůrou. Přidáme cukr a nadrcené pusinky. Vmícháme také zakysanou smetanu. Tuto směs navršíme na mangovou směs a zakapeme sherry. |
4 | Podáváme ozdobené lístky máty. |