Indické jehněčí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické jehněčí maso
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65046 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
8 ks | Jehněčí kotlety |
150 ml | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
Nutriční hodnoty jedné porce
23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
1% Sacharidy 5 g
40% Tuky 30 g
7% Sodík 141 mg
69% Bílkoviny 39 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 765,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 347,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jehněčí kotlety, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma mají zadané všechny známé hodnoty.
Indické jehněčí maso postup přípravy receptu:
1 | Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme je s jogurtem, oběma koriandry a kurkumou. |
2 | Do této marinády dáme i jehněčí maso a necháme hodinu v lednici (klidně i přes noc). |
3 | Poté je opékáme 2 minuty z každé strany. |