Naložená kořeněná dýně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložená kořeněná dýně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65047 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
250 g | Cukr třtinový |
750 g | Dýně |
2 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
250 ml | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 877,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Dýně, Hořčičné semínko, Koriandr mletý, Kurkuma, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Naložená kořeněná dýně postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti 2 cm. Povaříme ji 6-10 minut. |
2 | Cibuli nakrájíme na jemno. |
3 | Chilli papričku přepůlíme. |
4 | Na oleji opečeme cibuli, zázvor a chilli papričku. Po 10 minutách přidáme hořčičné semínko, mletý koriandr a kurkumu. Za další minutu přidáme kukuřičkou mouku, cukr a nakonec ocet. |
5 | Po 8 minutách přidáme i dýni. |
6 | Směs rozdělíme do dvou sklenic, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. |
7 | Skladujeme v lednici (vydrží měsíc). |