Recept

Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 6505

Ingredience

2 ks Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Fazole červené sterilované
300 g Houby čerstvé
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
130 g Sýr Niva (Rokfór)
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

125% Kalorie 2,470 kcal
Kilojoule 10 335kJ
93% Sacharidy 335 g
506% Tuky 380 g
399% Sodík 8 g
249% Bílkoviny 140 g

Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Fazole vyndáme z konzervy a propláchneme.

2

Nakrájíme na jemno, cibuli, mrkev, celer a osmahneme na oleji až změknou.

3

Vmícháme nasekaný česnek, houby, vlijeme rajčata i s nálevem a necháme chvíly povařit. Přidáme fazole, vývar, sůl, pepř, několik lístků šalvěje a vaříme 20 minut.

4

Občas promícháme. Vložíme kousky sýra a necháme rozpustit. Podáváme s kukuřičnou kaší, rýží nebo šťouchanými bramborami.

Poznámka

Pozor na solení, sýr může být dost slaný. Fazole vybereme různé druhy. Vývar může být i z kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept