Vepřové srdce na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové srdce na slanině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice hrubozrnná |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř celý červený |
300 g | Rýže dlouhozrnná |
4 g | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 344,6mg |
Draslík | 879,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 113,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Bujón hovězí, Cibule, Kmín drcený, Nové koření celé, Skořice mletá, Sůl, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Mouka pšeničná hladká T 650, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice hrubozrnná, Pepř celý červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové srdce na slanině postup přípravy receptu:
1 | Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno. |
3 | Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut. |
4 | Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě. |
5 | Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut. |
6 | Srdce podáváme s vařenou rýží. |
Poznámka
Voda podle potřeby.