Jednoduchý recept

Zeleninové kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65055

Ingredience

1 ks Brambory rané
2 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
6 polévková lžíce Kari pasta
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Lilek
400 ml Mléko kokosové
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Paprika červená
300 g Rýže Basmati
2 kávová lžička Sůl
1 ks dýně máslová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 822kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 204 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zeleninové kari postup přípravy receptu:

1

Bramboru a cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky o stejné velikosti jako jsme nakrájenli bramboru a cuketu.

3

Jarní cibulky a papriky nakrájíme na plátky.

4

Lilek nakrájíme na kostičky.

5

Rýži uvaříme podle návodu.

6

Brambory, dýni a lilek smícháme se dvěma lžícemi kari pasti a dvěma lžícemi oleje. Osolíme a 30 minut pečeme na 200 °C.

7

Mezitím si připravíme omáčku. Na zbylém oleji opečeme cibuli. Když je měkká, přidáme trošku vody. Vmícháme zbylou kari pastu a po třech minutách pasatu, kokosové mléko a 100 ml vody. Povaříme.

8

Když je zelenina hotová, vhodíme ji do omáčky, přidáme papriku a cukety a ještě 15 minut povaříme. Podáváme s vařenou rýží posypané koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept