Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
500 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
7 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže Basmati |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 959,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Cukr třtinový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží postup přípravy receptu:
1 | Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. |
2 | Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova. |
3 | Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky. |
4 | V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce. |
5 | Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky. |