Jednoduchý recept

Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65057
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr třtinový
500 g Kuřecí prsa
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Omáčka sójová
7 g Pepř černý mletý
200 g Rýže Basmati
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
17% Sacharidy 61 g
6% Tuky 4 g
28% Sodík 553 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží postup přípravy receptu:

1

Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

2

Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.

3

Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.

4

V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.

5

Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept