Jednoduchý recept

Salát z petrželky, máty, bulguru a citronu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6506
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Bulgur
3 ks Citrony
1 hrst Máta
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
14% Sacharidy 50 g
10% Tuky 8 g
20% Sodík 406 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát z petrželky, máty, bulguru a citronu postup přípravy receptu:

1

Nejprve zalijeme v míse bulgur vroucí vodou a necháme 30min odležet. Poté scedíme a vymačkáme vodu.

2

Vrátíme bulgur do mísy a přelijeme olejem a šťávou vylisovanou ze všech citronů. Ochutíme solí a pepřem.

3

Vmícháme na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek, nahrubo nasekanou petrželku a mátu a důkladně promícháme.

4

Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept