Mátovo-česneková raita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátovo-česneková raita
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65061 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máta |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 126kJ
1% Sacharidy 3 g
2% Tuky 1 g
35% Sodík 697 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 980,2mg |
Vitamín A | 90,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátovo-česneková raita postup přípravy receptu:
1 | Mátu nasekáme, česnek utřeme a vše vmícháme do jogurtu. Osolíme a opepříme podle chuti. |
2 | Před podáváním necháme aspoň hodinu v lednici, aby se propojily všechny chutě. |
Poznámka
Podáváme jako dip k pečené zelenině či masu.