Jednoduchý recept

Vepřové katsu s lepivou rýží

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65063

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Jablka
2 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
7 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
200 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
450 g Vepřová plec
350 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 polévková lžíce Zázvor nakládaný
100 g strouhanka panko
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
12% Sacharidy 43 g
40% Tuky 30 g
28% Sodík 568 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové katsu s lepivou rýží postup přípravy receptu:

1

Cibule nasekáme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a jablka nakrájíme na kostičky. Vše osmažíme na řepkovém oleji. Poté snížíme teplotu a na 10 minut podusíme.

2

Zvýšíme teplotu, vmícháme česnek nakrájený na plátky a minutu povaříme, poté přidáme kari a zázvor. Za další minutu přidáme rajčatový protlak, med, sójovou omáčku i kukuřičnou mouku. Nakonec vlijeme vývar a vaříme 5 minut. Zelenina by měla být měkká. Tuto omáčku rozmixujeme dohladka. Dochutíme ji sezamovým olejem, solí a pepřem.

3

Nyní si připravíme rýži – několikrát ji propláchneme, poté zalijeme 400 ml studené vody a vaříme přiklopenou 10 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme ještě 10 minut přikryté dojít.

4

Vepřovou plec nakrájíme na 8 kousků. Rozklepeme na tloušťku 1 cm. Osolíme a opepříme.

5

Strouhanku smícháme s kurkumou a slunečnicovým olejem. Maso namočíme do rozšlehaného vaječného bílku a obalíme ve strouhankové směsi. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem 15 minut na 200 °C, v průběhu pečení otočíme.

6

Vepřové maso podáváme s rýží a katsu omáčkou posypanou koriandrem a s naloženým zázvorem.

Poznámka

Panko strouhanka je typická pro japonskou kuchyni. Má hrubší strukturu než klasická strouhanka, ale má oproti ní jinou výhodu: nenasákne tolik tuku při smažení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept