Vepřové katsu s lepivou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové katsu s lepivou rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
7 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
200 g | Rýže Basmati |
100 g | strouhanka panko |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
450 g | Vepřová plec |
350 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
2 polévková lžíce | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 79,9mg |
Draslík | 597,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 295,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jablka, Kari koření, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Med včelí, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová plec, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, řepkový olej, Rýže Basmati, Vývar drůbeží, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové katsu s lepivou rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibule nasekáme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a jablka nakrájíme na kostičky. Vše osmažíme na řepkovém oleji. Poté snížíme teplotu a na 10 minut podusíme. |
2 | Zvýšíme teplotu, vmícháme česnek nakrájený na plátky a minutu povaříme, poté přidáme kari a zázvor. Za další minutu přidáme rajčatový protlak, med, sójovou omáčku i kukuřičnou mouku. Nakonec vlijeme vývar a vaříme 5 minut. Zelenina by měla být měkká. Tuto omáčku rozmixujeme dohladka. Dochutíme ji sezamovým olejem, solí a pepřem. |
3 | Nyní si připravíme rýži – několikrát ji propláchneme, poté zalijeme 400 ml studené vody a vaříme přiklopenou 10 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme ještě 10 minut přikryté dojít. |
4 | Vepřovou plec nakrájíme na 8 kousků. Rozklepeme na tloušťku 1 cm. Osolíme a opepříme. |
5 | Strouhanku smícháme s kurkumou a slunečnicovým olejem. Maso namočíme do rozšlehaného vaječného bílku a obalíme ve strouhankové směsi. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem 15 minut na 200 °C, v průběhu pečení otočíme. |
6 | Vepřové maso podáváme s rýží a katsu omáčkou posypanou koriandrem a s naloženým zázvorem. |
Poznámka
Panko strouhanka je typická pro japonskou kuchyni. Má hrubší strukturu než klasická strouhanka, ale má oproti ní jinou výhodu: nenasákne tolik tuku při smažení.