Jednoduchý recept

Vepřové maso dušené se strouháním

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6507

Ingredience

1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová plec
1 ks Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 279kJ
0% Sacharidy 1 g
58% Tuky 44 g
4854% Sodík 97 g
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové maso dušené se strouháním postup přípravy receptu:

1

Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem.

2

Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka.

3

Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova.

4

Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept