Vepřové maso dušené se strouháním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso dušené se strouháním
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová plec |
1 ks | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 646,2mg |
---|---|
Cholesterol | 258,7mg |
Draslík | 610,0mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřové maso dušené se strouháním postup přípravy receptu:
1 | Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem. |
2 | Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka. |
3 | Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova. |
4 | Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata. |