Sýrové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové ragú
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65070 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Feferony |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Sýr Krkonošský pivní |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 352,8mg |
Draslík | 287,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 537,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové ragú postup přípravy receptu:
1 | Na polovině dávky másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájenou šunku. Vše chvíli podusíme a přidáme nakrájené feferonky. |
2 | Na zbylém másle opražíme mouku, zalijeme smetanou, promícháme a chvíli povaříme. Přilijeme vejce rozšlehaná se solí a citronovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájené sýry kromě Nivy a nakonec vmícháme opečené žampiony se šunkou. |
3 | Ragú rozdělíme do zapékacích mističek a posypeme nastrouhanou Nivou. |
4 | Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |