Jednoduchý recept

Sýrové ragú

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65070
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Feferony
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
100 g Sýr Eidam cihla 40%
100 g Sýr Krkonošský pivní
100 g Sýr Niva (Rokfór)
3 ks Vejce slepičí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 637kJ
3% Sacharidy 10 g
96% Tuky 72 g
24% Sodík 471 mg
57% Bílkoviny 32 g

Sýrové ragú postup přípravy receptu:

1

Na polovině dávky másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájenou šunku. Vše chvíli podusíme a přidáme nakrájené feferonky.

2

Na zbylém másle opražíme mouku, zalijeme smetanou, promícháme a chvíli povaříme. Přilijeme vejce rozšlehaná se solí a citronovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájené sýry kromě Nivy a nakonec vmícháme opečené žampiony se šunkou.

3

Ragú rozdělíme do zapékacích mističek a posypeme nastrouhanou Nivou.

4

Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept