Malínská jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malínská jablka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65071 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
5 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
80 g | Sýr krémový |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Křen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 268,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 326,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Sůl, Sýr krémový, Víno bílé, Voda pitná, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malínská jablka postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, vydlabeme a upravíme do tvaru soudku. |
2 | V kastrůlku uvedeme do varu vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a hřebíčkem. Do vroucí lázně vložíme na chvíli připravená jablka, vyjmeme a necháme je vychladnout. |
3 | V misce umícháme máslo se smetanovým sýrem, nastrouhaným křenem a nastrouhaným tvrdým sýrem do pěny. Podle chuti osolíme. |
4 | Pěnou plníme vnitřky vydlabaných jablek. |
5 | Podáváme jako dezert. |