Jednoduchý recept

Malínská jablka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65071
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
5 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
80 g Sýr krémový
100 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Křen

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 919kJ
9% Sacharidy 31 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 104 mg
4% Bílkoviny 2 g

Malínská jablka postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, vydlabeme a upravíme do tvaru soudku.

2

V kastrůlku uvedeme do varu vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a hřebíčkem. Do vroucí lázně vložíme na chvíli připravená jablka, vyjmeme a necháme je vychladnout.

3

V misce umícháme máslo se smetanovým sýrem, nastrouhaným křenem a nastrouhaným tvrdým sýrem do pěny. Podle chuti osolíme.

4

Pěnou plníme vnitřky vydlabaných jablek.

5

Podáváme jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept