Žampionky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65072 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Maizena - kukuřičný škrob |
125 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 241,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Kakao - prášek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme sypké suroviny, promícháme, přidáme máslo, které jsme nechali změknout, rozšlehané vejce a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. |
2 | Z těsta odkrajujeme kousky velikosti vlašského ořechu, tvoříme kuličky a klademe na suchý plech ve větší vzdálenosti od sebe. |
3 | Lékovku bez víčka namočíme do vody (strana otvoru), vložíme do kakaa a vmáčkneme do kuličky. Na každou kuličku namáčíme lékovku zvlášť. |
4 | Žampionky pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 20 minut. |
Poznámka
1