Skořicovník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicovník
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65073 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
0,5 l | Mléko polotučné |
450 g | Mouka polohrubá |
9 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 159g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 463,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 142,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicovník postup přípravy receptu:
1 | Všechny sypké suroviny smícháme v míse, přidáme vejce a postupně přimícháváme mléko a olej. |
2 | Hladké těsto vlijeme do silikonové dortové formy, aby vrstva těsta nebyla moc silná, a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 20 minut. Těsto je upečené, pokud se nelepí na vpíchnutou špejli. |