Recept

Sushi s lososem a okurkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65077

Ingredience

100 g Losos - filety
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Omáčka sójová
100 g Rýže na sushi
2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Wasabi pasta
2 polévková lžíce Zázvor nakládaný
2 ks Řasa Nori

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
7% Sacharidy 27 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 352 mg
26% Bílkoviny 15 g

Sushi s lososem a okurkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si uvaříme rýži. Několikrát ji propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 200 ml vody, přidáme mirin. Přivedeme k varu, poté přikryjeme, snížíme teplotu a necháme 20 minut vařit. Tekutina by měla být absorbována. Odstavíme, ale necháme ještě 20 minut přikryté. Vmícháme ocet.

2

Na bambusovou podložku položíme jeden plát řasy nori a rozprostřeme na ni polovinu vařené rýže. Doprostřed rýže rozprostřeme lososa a okurku nakrájenou na špalíčky, přidáme trochu wasabi a zarolujeme. Opakujeme s druhou řasou.

3

Každou řasu nakrájíme na 6 kousků.

4

Podáváme se zbylým wasabi, zázvorem, sójovou omáčkou.

Poznámka

Vytvoříme celkem 12 kousků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept