Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6508 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
150 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 905,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Jogurt bílý, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme. |
2 | V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě. |
3 | Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici. |
4 | Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě. |